Friday, 8 July 2011

<3 <3 <3 <3 <3
cinta itu bnyak pengertian ...
tapi bagi surya cinta adalah .... semuanya ! 
yang paling tepat KAWAN SEJATI !
tiap yang kita buat biarlah jujur kerana kejujuran terlalu penting dlam sebuah kehidupan ...
tnpa kejujuran hidup , hidup sentiasa jadi mainan orang , sb tu jangan tertarik pada seorang kerana parasnya sb keelakn paras dpat menyesatkan , dan jgan pulak tertarik pada kekayaannya krna kekayaan dpat musnah .....
tertariklah pada seorang yang dpat buat kita TERSENYUM ...
krna dgan senyum dpat buat hari yang gelap jadi cerah ...
jika seorang hadir dlam hidup kita dan jadi sebahagian daripada kita , tetapi atas sebab tertentu dia terpakse pergi , jangan sedih !
terimalah kenyataan , sekurang kurangnya dia penah hadir dlam hidup kita dan bahagiakan kita ....
tapi .........
bila orang lain yang dtang , jgan biarkan die pegi dan jika esok die masih dtang , 
Jangan arap die dtang balik !!!

renung renungkan !
banyak maksud sebalik kenyataan ni !
:)  :(  :D



  -Surya-

Tuesday, 5 July 2011

:(

sume dah masuk blaja ! ase sedih plak kene tinggal .... errrmmmmm .....
kwan makin ary makin kurang :(
cume tinggal kwan office jea .... sedih :(
camne taknak bagi ase menyesal tak blaja ekkk .....
tapi mmg akan menyesal pon kan kan ????
bagi la pendapat ?????
mane tau kan nanti surya bole gune pendapat korang kan kan ????
surya dah taktau nak pkir camne ag ......
makin lame makin bnyak masalah :(
makin ary makin surya ase nak lari jauh jauh takde orang tau , pastu duk sendiri sendiri ...
berdikari ....
surya tak tau lahhh ..... surya suke sangat buat masalah ....
setiap bnde yang surya buat sume nye berkaitkan masalah .....
sb tu surya ase nak duk jauh jauh :(
hati ase nak tapi badan tak gerak gerak ag ... hehe
ermmmm, camne ekk !
surya ase cam dah tak nak menyusahkan orang dah !
sb tiap kali surya buat bnde bnde sume menyusahkan orang !
orang pon dah benci ngan surya ....
dengan perangai surya .....
dengan sume sume la yang surya buat !
ermmm ... tak tau la nak ckap ape dah ....
senang cite mmg surya pembawa masalah la .....
letih la camni ! sume surya buat sume salah kan ! :(

Ya Allah Ya Tuhan Ku !
berikanlah aku petunjuk dan jalan yang benar agar aku tidak tersesat ke jalan yang tidak diredhai oleh Mu !
Amin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, 4 July 2011

lega.. tapi x lega jugak...

sambung pada kes rembat keter hari yang lalu..
aku da juper pakteh n makteh,
aku terang segala nye kat mak teh, tapi kat pak teh x nterang pon lagi,, gelap je..
mak teh xada hal, die cume pesan supaya nasihat kan si daniel,
aku mengaku aku salah, yela sepatot nye aku bley halang daniel dari melakukan perkara tersebut..
so, lega la aku yang mak teh x mara aku sngat, tp mmng x marah pon la,
yang x lega nyer, pakt teh, die tarik muka lagi nan aku, surya pon die keras gak.. hurmm mcam mana la kitorang nak lembut kan hati die ek,
smalm aku nak amik buku sale dalam blik die, aku da nampak buku tu kat mana padahal, tapi aku saje2 wat2 tanye buku tu kat mana, aku tanye ' pak teh, buku sale kat mana?' dengan sedang menaip keyboard di hadapan nye, selepas 13 saat kemudian, baru die menunding jari arah buku tersebut, die x ckap sepatah pon time tu.. hurm... ke main ketat lagi muka die,
adoyyy!!
susah hati la kitorang kalu mcam ni.. tunggu aje la, masa saja yang dapat menentukan segalanye..
apa yang penting kitorang janji, perkara yang sama tidak akan berulang lagi...

                                                                                                                                                            -izad

Sunday, 3 July 2011

Hari paling lapar dalam hidup!

2 hari aku tahan lapar! mana xnye, duit da xada, tima ada duit g bantai enjoy, koraoke la, bagai2 lagi la..
kire xada la lapar giler smpai xmakan langsung.. makan la gak.. tp sehari sekali je la ngadap nasi nye, ble ngadap nasi pulak,
bkan nasi biasa2..nasi ayam wo..
ha! ini cerita pasal asi ayam..hoho.. 1st day datang aku nan daniel mkan kat AIDA'S.. ala,,restoran kat megamall depan wayang tu.. daniel order nasi ayam 2 n nasi lebey.. yang datang nasi ayam 2 je, nasi lebeh nye xada..coz kitorang byar untuk 2 nasi ayam je, so mana nak ada nasi lbey nye kan..
aku wat ayat sedap kat brader tu, 'bang tadi saya da byar untuk nasi lebey..,' ha.. baru la smpai nasi lbey kitorang.. untung la sket.. tp tu tak kesah mana la..
2nd kitorang datang, daniel ckap mender yang sama, nasi lbey.. korang tau apa yang smpai? skali nan ayam2 pon lebey la..tp byar untuk 2 nasi ayam je, yang smpai 3 nasi ayam..pergh.. bapak untung besar kitorang ari tu..
kenyang kemain lagi.. laju2 kitorang makan, bukan sbab lapar giler ot=r takot kantoi, coz ramai lagi orang yang beratur nak mkan n nak temat duduk juga, kitorang ni reti bahasa la..kalu da nampk ramai2 kitorang cpat2 je makan..orang lain pon nak makan gak..xmcam ada satu pakcik botak tu, b4 kitorang dapat duduk, die wat bodo je, sembang nan geng2 die, diorang bley bantai wat mcam kedai kopi pula.. ramai orang usha di xpuas hati, tp die wat dek je.. so jngan la korang jadi mcam pakcik botak tu.. x bertimbang rasa..
apa2 pon..aku nan daniel knyang...........


                                                                                                                                                    -izad

Saturday, 2 July 2011

bongok btol botak cing toyol tu ! geram aku....
aku dah tak tahan ngan dye ....
aku ase bkan aku je yang tak tahan ngan dye , ramai ag ...
dye sape nak ckap kat aku gitu !
dye ckap kat aku jgan sampai saya tak suke awak keje kat sini, ! kalo nak keje sini ag buat cara nak keje !
ade ke bodoh dye ckap aku lempar cop tu !
aku mmg pantang bler orang cari gaduh ngan aku !
aku letak elok elok dye ckap aku ltak tak elok ....
pastu aku pantang orang tinggi suare kat aku kecuali orang yang patut tinggi suare tu aku terima ! !
aku ase nak lawan tapi arap je dye tue pade aku !
tu namenye tak respect each other !
aku hormat dye , dye kene la hormat aku gak !
aku dah tak tahan ngan dye !
dye sape nak ckap kat aku camtu !
dye boss ke ?
kalo boss ckap camtu kat aku , aku bole trima lagi ....
ni dye !
aisssshhhh ..........
menggelegak darah ase !
badan jadi panas jap .........
tengking aku cam aku ni orang suruhan dye !
orang lain bole lah dye buat jadi kuli , tapi aku sorry !
aku rela buat ape je janji aku tak buat keje dye !
please skit !!!!!!!!!!
dye ingat dye bgos n besar sgat dah ckap kat aku gitu !
bodoh sangat tu kenape ! sengaje suruh aku buat dosa maki dye !
dye nak sabit sabit hal lain tu nape ? aku dah ckap aku tak buat tak buat laaahhhh .... !!!!!
bodoh !
botak !
toyol !
yang pasti aku akan cube sedaye upaye untuk pertahankan diri aku !
aku tau lah aku tak buat jadi jgan tuduh aku pelik pelik !
nanti jadi pelik kat ka !

ka tunggu je mase yang sesuai !
 watch out !!!!!!!!!!!  





                                  _surya_

Friday, 1 July 2011

Kupikirin Ku Sudah Lambat...

aku bngun tido tengok jam da jam 9 pagi!
da la tu time kejer aku, kul 9 time kejer kul 9 bngun, GILE!
so aku pon bangun tanpa berus gigi, dengan tak mandi, dengan tk basuh muka walaupon mencuci taik mata.. 
trus aku sarung baju kemja-t nasib baik ari ni ari sabtu bley pakai bebas, so xyah la ku nak iron2 pejadah bagai..
aku kuar blik mcm kener kejar berok belari..lari..lari..lari..
pancit,, aku pon jalan je la, well transport xada..pejalan kaki la kiter jadi nyer...
smpai ofis aku trus ke mesin punchcard,
FFFUUUHHH!!!!
laga rasa nya jam kat mesin tu baru menunjukakan jam 8.54.. aku ada masa 6 minit lagi wok.. gempak ah.. tahniah keatas diri aku,
hahaha... xlambat aku, nasib baik..
tp yang penting aku rase diri ku belengas dan melekit, gigi ni plak rasa tebal je, rambut plak gatl2 mcm ada kutu wat perkampungan plak..
dari aku jaga kat bawah sebagai ticketing, trus aku naik ats, yela, t kantoi plak aku xmandi..hoho.. dala kat bawah semua cewek2.. kener la cover line sket, maruah ku ini amat la bermakna... hee...
apa yang penting jam henset ni la wt hal! xbunyi plak die alarm, keypad lock tol!
sampai ofis plak, dengar dari mulut surya, sakit nye perot..hahaha samalah kiter, aku pon lapar gak, xper..bertahan je la, poket kering la katakan..


                                                                                                                                                            -izad

Serabut betol la kalu jadi mcam ni..!

Adoy, xsangka plak smpai jadi mcm ni skali, daniel ni la selok sngat nak naik keter, 
bley die bantai sauk keter ofis wat gi jenjalan, aku da rasa da xsedap hati, tp die wat selamba, aku pon wat selamba la.. di dalam hati ni ada gak la perasaan ragu2 nak follow.. 
tengah syok je jenjalan nak menuju ke destinasi, satu panggilan mengejutkan otak kami! umi daniel call, iaitu mak sedara aku, die tanya kemanakah kereta dan kami pergi, dan daniel pon menjawab yang pergi amik utang la.. budak tu pon satu, mcm sial je perangai, susah btol nak byar utang, mcm2 lasan bagi, sng citer kitorang pergi je terus ke tempat nye.. 
belakang citer, kesian daniel kener marah..huhu.. aku membisu tak ber kata apa, cuak kot.. ye la aku pon bersubahat juga, ermm.. mana x kene marah nyer, daniel da la ada kes excident yang hampir meragut nyawa beliau, ni die wat lagi! aku pon bodoh! xpikir panjang,, pikir nak mudah n sedap je..hurmm..
mcm mana bley kantoi?
hahaha! botak! , iaitu pekerje skali nan aku, die g ofis coz vincent da pulang dari kl, mungkin ada kerja la yang nak dibuat, diorang smpai ofis, tengok keter da xada..haha! then report la mak teh mak teh plak report kat pak teh, pakteh tu BOSS syarikat aku.. adoi..masak2.. xtau la pa jadi nanti.. mereka ber2 ada kat kl ada meeting, blik nanti masak la kami..
tp yng pling masak surya la..mana x nyer kunci ofis ada nan die, kunci keter ada dalam ofis, so surya la yng kener.. botak plak tokok tambah citer tentang surya, hurmmmm... die poanas kat surya kot..hahaha!
so kitorang tunggu la citer biler MADAM N BOSS blik nanti..
apa la jadi nanti ek.. kitorang cuak ni..
aku pling cuak takut kene benti kerje je..
da dapat kejer elok2 ni..kener benti kerje manalah aku nak cari kejer lagi..
kerje..kerje...kerje.!